hetbunkertje

HET BUNKERTJE

Sinds oktober 1975 is er een discotheek/soos in Alphen aan den Rijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Tot en met 2006 was het Bunkertje gehuisvest onder de Salvatorikerk in Alphen aan den Rijn. In de bestaande discotheek Het Bunkertje zjin wij gestart met het elke twee weken op donderdagavond houden van soos/disco-avonden voor mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. In 2007 zijn wij verhuisd, nu zijn de avonden in gebouw MAX aan de Olympiaweg 2A in Alphen aan den Rijn. Het bijzondere aan de huidige ruimte is dat alle vertrekken gelijkvloers zijn, ook mensen met een rollator of rolstoel kunnen bij ons naar binnen. Er is voldoende dansruimte voor iedereen, een ruime entree met garderobe en voldoende toiletruimtes. (incl. invalidetoilet) De Olympiaweg is goed bereikbaar, heeft een groot parkeerterrein en door de ligging bezorgen wij niemand geluidsoverlast bij het komen en gaan van de bezoekers.

Disco voor volwassenen: vanaf 18 jaar:

Elke twee weken vinden, op donderdagavond zo’n 75 jongens, meisjes, mannen en vrouwen hun weg naar Het Bunkertje. Daar worden zij door een aantal vaste vrijwilligers gastvrij ontvangen. Er is koffie, frisdrank, bier, wijn, koek, chips en andere versnaperingen aan de bar verkrijgbaar. In de discoruimte (voorzien van disco-lichten) staan bankjes opgesteld en is er ruimte om te dansen. En van die dansruimte wordt graag en gretig gebruik gemaakt!!

De sfeer is plezierig: de leden praten onderling of met de leiding aan de bar, er wordt muziek gedraaid door de vaste DJ en ook verzoeknummers worden gehonoreerd. Zo kan het dus gebeuren dat het ene moment een jump-nummer klinkt en er flink wordt mee gejumpt, en er daarna genoten wordt van Normaal, rock-and-roll, Jan Smit of Frans Bauer. Ook de allernieuwste muziek kunnen we laten horen.

Veel mensen zijn en blijven jarenlang lid. Iedereen geniet met volle teugen van deze ontmoetingen. Door het seizoen heen organiseren we een aantal speciale avonden; zo hebben we de smartlappen- en Nederlandstalige-avond, we vieren Sinterklaas en regelmatig carnaval. Elk jaar in maart houden we speciale avond voor vrienden, familie en ouders, bij deze avonden hebben we dan een live-band optreden.

Bij de speciale avonden nemen de leden vaak eigen muziek mee, die dan wordt gedraaid.